Grill a szabadtűzön: rostonsültek, flekken
Csípős Karibi Marha
Hozzávalók:
1,5 kg marha,
Páclé:
4 citrom, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál méz,
1 csokor zöldhagyma, 2-3 db chilipaprika,
4 evőkanál kakukkfű, 1 teáskanál szerecsendió,
1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors
A vékony hússzeleteket jól megforgatjuk az összekevert páclében, állni hagyjuk 2-3 órán át.
Sütés közben vigyázni kell, hogy meg ne égjen, a méz miatt.
Oldalas, ketchuppal
Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
1 citrom, 1 közepes hagyma
Páclé:
0,5 l ketchup, 2 citrom, 6 evőkanál worchester szósz
2 evőkanál barna cukor, csipetnyi őrölt bors,
1 evőkanál erős paprika, 2 gerezd fokhagyma
só
Az oldalast a felszeletelt citrommal és hagymával megfőzzük, körülbelül egy óra alatt megfő.
Ekkor bevonjuk a páclével, és 30-40 perc alatt megsütjük a grillen, folyamatossan kenegetve.
Joghurtos Fűszeres Csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
Páclé:
0,5 l joghurt, 1 citrom, 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál reszelt gyömbér
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, fekete bors, római kömény, fahéj
A csirkemelleket félbevágjuk, hogy vékonyabbak legyenek, a joghurtos fűszeres páclében legalább 2 órát hagyjuk állni, mielőtt megsütjük a grillen.
Közösségi hozzászólások: