Grill a szabadtűzön: Rablóhús, kebab, saslik
Készülhet bármilyen húsból, melyet bepácolunk előtte, nemcsak az íz miatt, hanem hogy jobban átsüljön. A húsok közé nyársra húzhatunk még különböző zöldségeket, vékonyabb cukkinit felkarikázva, koktélparadicsomot, vagy gombát. A páclébe is beletehetjük, így azok is karakteres ízt kaphatnak. Használhatunk fémből készült nyársat, de kapható már kihegyezett hurkapálca is.
Bárányhúsos Afgán Kebab.
Hozzávalók:
1 kg bárányhús,
3 közepes hagyma
Páclé:
só, bors, őrölt római kömény
arrak vagy konyak
A bárányhúst kockákra vágjuk, a hagymát felnégyelve, egy tálba tesszük. Megsózzuk, durvára vágott borsot szórunk rá, és az őrölt római köményt. Végül megöntözzük arrakkal, vagy konyakkal, ha arrakkal nem rendelkezünk. Jól összekeverve, másfél óra múlva süthető a nyársakon, amelyre felhúzzuk, váltakozva a húskockát és a hagymát.
Sertés Gyömbéres Páccal
Hozzávalók:
1 kg tarja csont nélkül
füstölt szalonna
Páclé:
1 db gyömbér, 1 közepes hagyma, 6-8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál rozmaring, 3 evőkanál balzsamecet, vörösbor
Elkészítem a páclét, lereszelt gyömbért, finomra vágott hagymát, összetört fokhagymát, balzsamecetet és a rozmaringot jól elkeverem. A tarját felkockázzuk, egy tálban jól összekeverjük a páclével, és felöntjük annyi vörösborral, amennyi ellepi. Egy nap pácolódás után süthető a nyárson, váltakozva húzzuk rá a hús és szalonna darabokat.
Csirke Bazsalikomos Mártással
Hozzávalók:
1 kg csirkemell, vagy kicsontozott comb
Páclé:
2 dl ketchup, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé
6 db fokhagyma, 1 evőkanál bazsalikom
A csirkehúst összekockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd az összekevert páclével leöntve, jól összedolgozzuk. Akár rögtön is süthető, de állhat is a pácban. Körülbelül 10-15 perc alatt megsül.
Marhasaslik sörös pácban
Hozzávalók:
1 kg bélszín
Páclé:
0,5 dl sör, 4 evőkanál barna cukor, babérlevél
másfél evőkanál mustár, 1 evőkanál fehérborecet
1 fej hagyma finomra vágva
Elkészítjük a páclét, az összetevőket összekeverjük, felforralva, és tíz percig főzzük. Ha teljesen kihűlt, bele lehet tenni a húskockákat, és 2-3 órán át állni hagyjuk.
Közösségi hozzászólások: