Bárányterrine tárkonyfagylalttal
Hozzávalók:
50 dkg báránycomb
15 dkg füstölt szalonna,
2 db tojás a mixeléshez,
3 db főtt tojás,
só, bors, rozmaring ízlés szerint,
5 dkg zöldborsó,
20 dkg bacon
A báránycombot gondosan lehártyázzuk, csak a színtiszta húst használjuk. Nagy lyukú darálón ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt, ízesítjük vágott rozmaringgal, sóval, borssal. A darálék 1/3-át kivéve a többiből a tojás hozzáadásával mixeljük és visszaadjuk a többihez. A főtt tojást apró kockára vágva az előfőzött zöldborsóval együtt a masszába keverjük. Baconnel bélelt pástétomformába töltjük. A bacont ráhajtva sütőben 20 percet sütjük 130 fokon. Lepréselve hűtjük, szeleteljük.
Tárkonyfagylalt
Hozzávalók:
4-5 szál tárkony
1 csomag petrezselyem
5 db tojássárga
só
1 db citrom
1 ek. méz
1 kk. zselatin
10 dkg mascarpone
2 dl tejszín
A tárkonyt, petrezselymet tojás sárgával, sóval, citromlével mixeljük. Hozzákeverjük a mascarponét, a tejszínt, a zselatint és a mézet. Vízgőzön sűrűsödésig főzzük. Mélyhűtőben gyakori átkeveréssel dermesztjük.
Forrás: www.finomania.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: