Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval
Ehhez az ételhez minden volt itthon, még friss kakukkfű is, ezért erre esett a választásom. Tartottam attól, hogy kicsit sokáig fog tartani az elkészítése, de kellemesen csalódtam: pillanatokon belül elkészült.
Salátával tálaltam.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30g parmezán
- 2 szál friss kakukkfű
- 2 db filézett csirkemell
- frissen őrölt feketebors
- 1 citrom
- 6 szelet prosciutto sonka
- olivaolaj
Reszeld le a parmezánt és tépkedd le a kakukkfű leveleket a száráról. Óvatosan vagdosd be a csirkemell hátsó felét egy kis késsel. Fűszerezd egy kevés őrölt borssal (sózni nem kell, mert a prosciutto elég sós). Fektesd le a csirkemelleket egymás mellé és szórd meg őket a kakukkfűvel. Reszelj rájuk friss citromhéjat, majd szórd meg egy kis parmezánnal. Fektess 3-3 db sonkát mindegyik csirkemellre úgy, hogy egy kicsit átfedjék egymást, locsold meg egy kevés olivaolajjal és szórd rá a maradék kakukkfüvet.
Tégy mindkét hússzeletre egy-egy darab sütőfóliát, majd üss rá néhány jó nagyot egy vastag, nehéz serpenyő hátsó felével, amíg a hús kb. 1 cm vastag nem lesz.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Távolítsd el a fóliát és vigyázva fordítsd a csirkemelleket sonkás felükkel lefelé a serpenyőbe. Önts rájuk egy kis olivaolajat. Süsd mindkét oldalukat 3-3 percig, félidőben megfordítva, majd a sonkás felét újabb 30 másodpercig, míg az jó ropogóssá sül.
Tálald a csirkemelleket egy-egy gerezd citrommal, meglöttyintve egy kis olivaolajjal.
Forrás: http://alexandragasztroblogja.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: