Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval
Ehhez az ételhez minden volt itthon, még friss kakukkfű is, ezért erre esett a választásom. Tartottam attól, hogy kicsit sokáig fog tartani az elkészítése, de kellemesen csalódtam: pillanatokon belül elkészült.
Salátával tálaltam.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30g parmezán
- 2 szál friss kakukkfű
- 2 db filézett csirkemell
- frissen őrölt feketebors
- 1 citrom
- 6 szelet prosciutto sonka
- olivaolaj
Reszeld le a parmezánt és tépkedd le a kakukkfű leveleket a száráról. Óvatosan vagdosd be a csirkemell hátsó felét egy kis késsel. Fűszerezd egy kevés őrölt borssal (sózni nem kell, mert a prosciutto elég sós). Fektesd le a csirkemelleket egymás mellé és szórd meg őket a kakukkfűvel. Reszelj rájuk friss citromhéjat, majd szórd meg egy kis parmezánnal. Fektess 3-3 db sonkát mindegyik csirkemellre úgy, hogy egy kicsit átfedjék egymást, locsold meg egy kevés olivaolajjal és szórd rá a maradék kakukkfüvet.
Tégy mindkét hússzeletre egy-egy darab sütőfóliát, majd üss rá néhány jó nagyot egy vastag, nehéz serpenyő hátsó felével, amíg a hús kb. 1 cm vastag nem lesz.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Távolítsd el a fóliát és vigyázva fordítsd a csirkemelleket sonkás felükkel lefelé a serpenyőbe. Önts rájuk egy kis olivaolajat. Süsd mindkét oldalukat 3-3 percig, félidőben megfordítva, majd a sonkás felét újabb 30 másodpercig, míg az jó ropogóssá sül.
Tálald a csirkemelleket egy-egy gerezd citrommal, meglöttyintve egy kis olivaolajjal.
Forrás: http://alexandragasztroblogja.blogspot.com
Közösségi hozzászólások: