Variációk ebédre
Nézz körül nálunk, segítünk!
Marhahúsos egytál zöldbabbal
Hozzávalók két személyre
2 hagyma
400 g marhalábszár
2 ek olaj
só
bors
8 dl Húsleves
300 g zöldbab
250 g főző krumpli
5 szál borsikafű (más néven csombor)
1 érett körte
1 csomag petrezselyem
Elkészítés
1. A hagymát kockára vágjuk. A marhalábszárat kissé bevagdossuk a bőrénél.
2. Egy lábosban olajat hevítünk, majd körbe forgatva átpirítjuk a húst. Hozzátesszük a hagymát, rövid ideig dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 8 dl Levessel.
3. Megmossuk a babot, megtisztítjuk és félbe törjük. A krumplit megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A borsikafű leveleit leszedjük a száráról. A körtéből kivágjuk a magházat, meghámozzuk, kockára vágjuk.
4. A zöldbabot, krumplit, borsikafüvet 1 óra 15 perc, a körtét pedig 1 óra 25 perc után adjuk a húshoz.
5. A petrezselymet leszedjük a száráról, apróra vágjuk. A húst kiszedjük a levéből, feldaraboljuk és eltávolítjuk az inas részeket. Ezután a petrezselyemmel együtt visszatesszük a fazékba.
Elkészítési idő 2 óra
Tápérték 600 kcal
37 g fehérje
35 g zsiradék
31 szénhidrát
Brokkolisaláta krumplival és húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre
500 g fűszerezett darált hús (ízesíthetjük fűszersóval vagy fokhagyma, bors, paprika, só hozzáadásával)
3 fej vöröshagyma
400 g brokkoli
1 gerezd fokhagyma
1 csomag kakukkfű
1 citrom
800 g közepes méretű főző krumpli
4 ek oliva olaj
só,
bors,
3 dl Instant zöldségleves (leveskockával is elkészíthetjük)
Elkészítés
A darált húsból 24 gombócot formálunk nedves kézzel, majd félre tesszük egy lefedett tálba. Megpucoljuk a hagymát, ezután a félbe vágott fejeket 3-4 szeletbe vágjuk. A brokkolit kis rózsákra osztjuk. Szárát meghámozzuk és felkarikázzuk 1 centis korongokra. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, a kakukkfű leveleit letépkedjük a száráról. A citromról eltávolítjuk a héj felső rétegét krumpli hámozóval, majd vékony csíkokra vágjuk. Kicsavarjuk a levét. A krumplit meghámozzuk, majd hosszában negyedeljük.
Két ek olajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben. Beletesszük a húsgombócokat és aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük. A hagymát az olajba tesszük és mindkét oldalán 2-2 percig sütjük. Hozzáöntjük a másik két ek olajat, majd rövid ideig pirítjuk benne a krumplit. Kipréselt fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Ezután sorrendben hozzáadjuk a citromhéjat, kakukkfüvet, brokkoliszárat, majd ráöntjük a levest. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
Ezután beletesszük a húsgombócokat, a brokkoli rózsákat, megfőzzük és további 5 percig fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd rövid ideig főzzük. A végén 3-4 ek citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A salátát langyosan tálaljuk.
Elkészítési idő 1 óra
Tápérték
553 kcal
28 g fehérje
36 g zsiradék
29 szénhidrát
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: