Levendulás szilváspite
Készítünk egyszerű linzertésztát ...na jó leírom hogy kell:
450g liszt, 300g RAMA, 150g porcukor, 2db tojássárgája, pici só, pici szódabikarbóna, pici reszelt citromhéj. A lisztet teavajjal morzsalékosra alakítjuk. Porcukorral, sóval, cirtomhéjjal, szódabikarbónával és a tojássárgákkal gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ha nem lesz szép sima nyújtható tészta szükség szerint kevés tejet adunk hozzá. Ha kész két részre osztjuk majdnem fele-fele, az egyik legyen kicsit nagyobb. A nagyobb megy a hűtőbe, a kisebb a fagysztóba.
Ezalatt:
Kimagvaljuk, elfelezzük a szilvát (kb 1kg), ízlés szerint szórunk rá porcukrot, fahéjat, levendulás mézet (lehet levendulát és mézet), citromlevet, kevés rumot. Ezt jól összeforgatjuk. Állni hagyjuk.
Kinyújtjuk a hűtőből kivett nagyobb tésztát. Egy vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt 28-30cm-es sütőtálba simítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben 90%-ig készre sütjük. Kivesszük. Ha nagyon "leves" a szilvánk szórunk a tésztára darált diót. Rárakásoljuk a szilváscuccot. Kivesszük a fagyasztóból a kissebb tésztát.
Nagylyukú sajtreszelőn ráreszeljük a tetejére.
Vissza a sütőbe, készre sütjük!
Jó étvágyat!
Közösségi hozzászólások: