Levendulás szilváspite
Készítünk egyszerű linzertésztát ...na jó leírom hogy kell:
450g liszt, 300g RAMA, 150g porcukor, 2db tojássárgája, pici só, pici szódabikarbóna, pici reszelt citromhéj. A lisztet teavajjal morzsalékosra alakítjuk. Porcukorral, sóval, cirtomhéjjal, szódabikarbónával és a tojássárgákkal gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ha nem lesz szép sima nyújtható tészta szükség szerint kevés tejet adunk hozzá. Ha kész két részre osztjuk majdnem fele-fele, az egyik legyen kicsit nagyobb. A nagyobb megy a hűtőbe, a kisebb a fagysztóba.
Ezalatt:
Kimagvaljuk, elfelezzük a szilvát (kb 1kg), ízlés szerint szórunk rá porcukrot, fahéjat, levendulás mézet (lehet levendulát és mézet), citromlevet, kevés rumot. Ezt jól összeforgatjuk. Állni hagyjuk.
Kinyújtjuk a hűtőből kivett nagyobb tésztát. Egy vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt 28-30cm-es sütőtálba simítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben 90%-ig készre sütjük. Kivesszük. Ha nagyon "leves" a szilvánk szórunk a tésztára darált diót. Rárakásoljuk a szilváscuccot. Kivesszük a fagyasztóból a kissebb tésztát.
Nagylyukú sajtreszelőn ráreszeljük a tetejére.
Vissza a sütőbe, készre sütjük!
Jó étvágyat!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: