Újabb házi készítésű jeges finomságok
1. Sajttorta-falatkák
Hozzávalók:
- ¼ bögre görög joghurt
- ¼ bögre tejszínes krémsajt
- 3 teáskanál+1/4 bögre méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 bögre kókuszolaj
- fél bögre cukrozatlan kakaópor
A joghurtot, a krémsajtot, a 3 teáskanál mézet és a vaníliát habverővel simára keverjük. Hasonlóan teszünk egy másik tálban a kókuszolajjal, a kakaóporral és az újabb adag mézzel. Egy jégkockatartó aljára kanalazunk a csokis keverékből, ráöntjük a sajtkrémet, majd arra a maradék csokit. 2-3 óra fagyasztás után a külseje megdermed, a töltelék pedig kellemesen krémes marad.
2. Gyümölcsös jégkockák
Hozzávalók:
- narancslé
- szőlőlé és gránátalmalé ízlés szerint
- víz
A gyümölcsleveket felhígítjuk kis vízzel. A narancslevet elosztjuk a jégkockatartó rekeszeiben, és megfagyasztjuk. Ha megdermedt, szőlőlevet öntünk rá, azt is megfagyasztjuk, majd harmadik rétegnek ráöntjük a gránátalmalevet is. Újabb fagyasztás után a jégkocka szép réteges lesz. Italok ízesítésére használhatjuk fel.
3. Eper csokikosárkában
Hozzávalók:
- 8-10 szem eper (ahány rekesze van a jégkockatartónknak)
- tejcsoki ízlés szerint
Az eprek tetejébe hurkapálcát szúrunk. A csokit gőz fölött megolvasztjuk (a kislány a videóban mikrohullámú sütőben olvasztja meg, de úgy könnyen odaég), és a jégkockatartó aljára kanalazunk belőle egy keveset. Ebbe állítjuk az epreket, vigyázva, hogy túl ne csorduljon a csokikrém. Néhány órára a hűtőbe (nem a fagyasztóba!) tesszük. Vendégváró falatoknak is kiváló.
Az elkészítésüket megnézheted videón is:
Forrás: Millennial Moms / YouTube
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: