Ezt a receptet régen egy újságban találtam,(amit szinte rögtön elkavartam), így ez a verzió már az emlékek és a tapasztalatok eredménye, de bátran merem bárkinek ajánlani, jól kipróbált finomság! (Ha a kedvest le akarom venni a lábáról, mindig ezzel várom ;)
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
4 evőkanál méz
1 evőkanál durvára őrölt színes szemes bors
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl fehér bor (a maradék a lakoma mellé gyertyafénnyel fogyasztandó :)
sóA cikk a hirdetés alatt folytatódik.
olaj
A húst lemosom, szárazra törlöm, bedörgölöm egy kis sóval körbe-körbe, beleteszem egy kikent tepsibe. Összekeverem a mézet, borsot, paradicsompürét és ezzel a mázzal is szépen bekenem (alá is teszek egy kicsit), aztán aláöntök fél deci vizet és közepes lángon megsütöm (kb. 40 perc). Először lefedve, aztán félidőben leveszem róla az alufóliát és bőszen locsolgatom a pecsenyelével, hogy finom ropogós legyen. Ha kész van, kiveszem a húst, egy tálra fektetem, a pecsenyelét felengedem a borral, összeforralom. A sültet felszeletelem, és tálalásnál ezzel a fenséges mártással kínálom.
Az eredeti recept, ha jól emlékszem, párolt zöldségeket javasolt mellé, én sima sült krumplival szoktam készíteni.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)