Hozzávalók:
50 dkg spagetti
2-3 szelet hajszálvékony bacon
5-6 dkg jó minőségű sonka, nálam most épp feketeerdei
20-30 dkg spárga
1 dl tejszín
1 fej salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán
petrezselyem
Elkészítés:
A spárgafejeket levágtam, a szárakról eltávolítottam a fás részt, majd sós-cukros vízben néhány percig főztem a szárdarabokat, a fejeket csak egy-két percre dobtam a vízbe. Leszűrtem, hideg vízzel lehűtöttem, félretettem. Közben megmelegítettem a vaj és az olaj keverékét, a nagyon apróra vágott hagymákat megdinszteltem rajta, majd hozzáadtam a sonkát és a szalonnát. Kevergetve pirosra sütöttem, sóztam, borsoztam (bőven), majd ráöntöttem a tejszínt. Néhány perc alatt beforraltam a mártást, és a végén dobtam bele a spárgákat. Erre szedtem a kifőtt spagettit. Bőven adtam mellé reszelt parmezánt.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)