Hozzávalók: 2-3 főre: kb. 60 dkg burgonya, vaj, vagy zsír a kikenéshez, 4-5 dl tejföl, só, szárított lestyán, szerecsendió, kb. 10 dkg sajt, 4 db főtt tojás
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük őket egészben.
Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük túl. De ha mégis, az sem, baj, csak akkor a tálalás nehezebb.
A tojásokat főzzük keményre.
Ha kihűltek, akkor pucoljuk meg őket, és vágjuk karikákra.
Egy nagyobb hőálló tálat vajazzunk ki.
A tejfölt keverjük ki őrölt szerecsendióval, lestyánnal, sóval.
A burgonyát kezdjük el karikára vágni, és a felét tegyük a kikent tál aljára.
Erre halmozzuk rá a karikára vágott tojásokat.
Ezt kenjük meg a fűszeres tejföl felével.
Majd borítsuk be az egészet a maradék burgonyával.
A burgonyára kenjük a maradék tejfölt, amit a reszelt sajttal fedjünk be.
Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad, és kicsit meg nem pirul
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)