Nézzünk néhány okos konyhai praktikát:
1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, öntsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe. Ezután jöhet az aprítás.
2. Ha nem tudjuk kinyitni a befőttesüveg tetejét, vegyünk két vastag gumit, majd egyiket tegyük az üveg tetejére, a másikat az üvegre. Így jobb lesz a tapadási felület, könnyebben le tudjuk csavarni a tetőt.
3. Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? Tegyük bele egy pohár vízbe, ha feljön az a víz tetejére, akkor már jobb, ha nem fogyasztjuk el.
4. A vágódeszkát hatékonyabban meg tudjuk tisztítani, ha megszórjuk egy kevés sóval, és átdörzsöljük egy fél citrommal, majd ezután öblítjük le.
5. Hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a tojást, a vízbe tegyünk egy kevés szódabikarbónát. Ha a víz el kezd forrni, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni a tojásokkal együtt kb. 12 percet, és ezután fogjunk neki hámozni.
6. Könnyen magába szívja a cukor a nedvességet és használhatatlanná válik, ha nem megfelelően tároljuk. Ilyenkor adjunk hozzá 2 darab mályvacukrot, ez majd eltávolítja a felesleges nedvességet.
7. Helyettesíthetjük a jégkockát, egy-két szem lefagyasztott szőlővel. Ezt tegyük bele a pohár borba, sokkal ízletesebb, és mégis hideg lesz.
8. Ez ezüst evőeszközöket vagy a konyhai munkában elkoszolódott ezüst ékszereket egy gyors trükkel percek alatt fényesen csillogóvá varázsolhatjuk.
Forrás és fotó: Filantropikum.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)