Mascarpone trilógia
Hozzávalók:
A piskótához:
6 dkg liszt
4 dkg kakaó
10 dkg cukor,
5 db tojás
A krémhez:
40 dkg mascarpone
6 dkg cukor
4 db tojás
Az ízesítéshez: amaretto, kávé, mandula, cukor, csokoládé, cseresznyepálinka
Vékony kakaós piskóta lapot sütünk. Kiszúrjuk akkora karikákra, mint amilyen egyenes falú poharat használunk hozzá. Poharanként 3 karikát számolunk. A tiramisuhoz hasonlóan készítjük el az alapkrémet. A tojás sárgát kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a sajtot és eldolgozzuk. 3 felé osztjuk, az elsőbe tört grillázst keverünk, a másodikba kevés őrölt kávét és amarettot, a harmadikba csokoládéforgácsot és cseresznyepálinkát. A tojásfehérjéből habot verünk és elosztva 3 felé lazítjuk a krémeket. A pohárba először egy kakaós karikát helyezünk. Tetszés szerint következik az egyik krém és a többi réteg. Hűtőben 1 órát hűtjük. Majd tálaláskor learatjuk a babérokat!
Forrás: www.finomania.blogspot.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: