Variációk palacsintára
Palacsinta tészta tejjel
Hozzávalók:
· 100 g liszt
· 3/8 l tej
· 3 tojás
· 2 evőkanál margarin
· 1 késhegynyi só
· olaj
Megolvasztjuk a margarint, majd a tejjel, liszttel és a sóval csomómentesen elkeverjük, és fél órán át hűvös helyen állni hagyjuk. Kevés olajt öntünk a palacsintasütőbe, majd közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a belecsöppentett tészta nem serceg. Ekkor egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, és megforgatjuk a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen szétterüljön. Nagyjából egy perc után megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
Sajtos, spenótos töltelék
Hozzávalók:
· 500 g párolt, vagy kiolvasztott mirelit spenót
· 125 g sajt
· 225 ml tejszín
· 50 g margarin
· 40 g liszt
· 1 késhegynyi bors
Közepes méretű lábasban, mérsékelt lángon megolvasztunk 50 g margarint, beleteszünk 40 g lisztet és egy késhegynyi borsot, majd lassanként hozzáöntjük a tejszínt. Gyenge hőfokon, kevergetve főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Ezután a spenótot és a sajtot elvegyítjük benne, és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a sajt meg nem olvad. A kész tölteléket rákenjük a palacsintákra, és feltekerjük őket.
Húsos palacsinta
Hozzávalók (a palacsinta mennyiségének megfelelő adagban):
· darált hús
· bazsalikom
· zöldhagyma
· oregano
· só
A darált húst pörkölthöz hasonlóan elkészítjük, ízlés szerint sózzuk, és megízesítjük oreganoval, bazsalikommal, zöldhagymával. Az elkészült mártással megkenjük a palacsintákat, majd kétszer félbehajtjuk. A tetejére önthetünk tartár mártást, illetve reszelhetünk rá parmezán sajtot.
Túros palacsinta
Hozzávalók:
· 250 g juhtúró
· kisebb csokor snidling
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 5 szelet Bacon szalonna
· só
· bors
A Bacon szalonnát kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk, majd az apróra vágott snidlinggel, az összetört fokhagymával és juhtúróval összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók:
· 1 csomag puding
· néhány szem idénygyümölcs
· méz
· 1-2 dl natúr joghurt
· fél liter tej
A pudingot megfőzzük, és megkenjük vele a palacsinta tésztát. A gyümölcsöket turmixgépben elkeverjük a joghurttal, és a mézzel. A kész palacsintát megkenjük a pudinggal, majd kétszer félbehajtjuk, végül megöntözzük a joghurtos gyümölcskrémmel. Hidegen fogyasztható, tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel díszíthető.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: