Csirke zöldségágyon.
Hozzávalók
4 db csirkecomb
50 dkg karfiol
50 dkg kelbimbó
2 db kisebb cukkini
2 db sárgarépa
1 szál póréhagyma
4 szelet baconszalonna
10 dkg vaj
2 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
1 kk. vegeta, vagy fűszersó
só, bors
alufólia a sütéshez
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk és a többi zöldséggel együtt, megmossuk. A sárgarépát, cukkínit és póréhagymát felkarikázzuk. A csirkecombot megmossuk, és befűszerezzük: sóval, borssal.
Egy közepes tepsit kivajazunk és beletesszük a baconszalonnát. A szalonnára halmozzuk a karfiol felét, ráfektetjük a csirkecombokat, és sorba rendezzük rajta a zöldségeket, majd vajdarabkákat teszünk a tetejére. A zöldségeket soronként sózzuk és megszórjuk vegetával, azután alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőbe rakjuk.
Egy óra múlva ráöntjük a tejfölt, (a tejfölbe belekeverjük a tojást és a sajtot, ízlés szerint sózzuk) visszatakarjuk az alufóliával. Félóra múlva levesszük az alufóliát, és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 2 óra
Közösségi hozzászólások: