Uborkasaláták
Kefires uborkasaláta
Hozzávalók: 50 dkg uborka * só * 1 csokor snidling * kis csokor friss bazsalikom és tárkony * 3 dl joghurt vagy kefir * kevés borecet vagy balzsamecet
Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, sózzuk és egy félórát állni hagyjuk. A snidlinget, bazsalikomot, tárkonyt finomra vágjuk és a kefirrel, jól összekeverjük. Ízesítjük az ecettel, és a levétől kicsavart uborkát, a kefirbe forgatjuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Paradicsomos uborkasaláta
Hozzávalók: 50 dkg uborka * 40 dkg paradicsom * kis fej lilahagyma * kis csokor petrezselyem * só * ecet * csipet cukor * olívaolaj
Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk, és besózzuk. 2 órát állni hagyjuk, majd a levétől lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk, és kockára vágjuk, a hagymát vékony szeletekre szeljük. Az egészet egy tálba tesszük, és óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük az ecettel és az olívaolajjal. A petrezselymet finomra vágjuk, és a salátát díszítjük vele. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Klasszikus uborkasaláta
Hozzávalók: 70 dkg uborka * só * 2 gerezd fokhagyma * 1 pohár tejföl * ecet * cukor * őrölt pirospaprika
Elkészítés: az uborkát meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és gerezdekre vágjuk. Az uborkát legyaluljuk, besózzuk, és a fokhagymával összekeverjük. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. .Az uborkának a levét kinyomkodjuk, ízesítjük ecettel és egy csipet cukorral. (egy kis vizet is adhatunk hozzá. ) Tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk. A salátára tálalásnál egy kanál tejfölt teszünk, és pirospaprikával díszítjük.
Kovászos uborka
Hozzávalók: 2 kg fürtös uborka * 30 dkg rozskenyér * 2 evőkanál só * egy csokor kapor * 5 literes üveg
Elkészítés: az uborkát jó alaposan megmossuk ( körömkefével megtisztítjuk), az üveget alaposan kimossuk. Az uborka végeit levágjuk és megízleljük, hogy ne legyen keserű. Az uborkát sorba rakjuk az üvegbe, ezután a kaprot és a kenyeret és a sót tesszük rá. Az üveget felengedjük melegvízzel, és napos helyre tesszük. Az üveg tetejére egy tányért teszünk. A napon érleljük 4-5 napig, ezután leszűrjük az uborka levét egy másik üvegbe, és a megmosott uborkát belerakjuk. Hűtőben tároljuk.
Tipp: az uborka akkor jó, ha sárgás a színe.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: