Húsleves másként, avagy BMV leves maradékból
Hozzávalók:
Na igen, ez elég sokféle lehet, de maradjunk csak az én változatomnál
- 4 db csirkecomb,
- 1 répa,
- egy marék mirelit mexikói zöldség keverék,
- 1 egész hagyma,
- egy marék csiga tészta,
- egy marék reszelt tészta,
- 2 tojás,
- só, bors, delikát,
- őrölt kömény.
Az a szép ebben a levesben, hogy mindenfélét beletehetünk, amiből találunk egy kicsit a konyhánkba. Persze figyelembe véve az ízek összeillését.
Én akkor szoktam ilyen levest készíteni, amikor nem szeretném, ha pocsékba menne egy előfőzött hús finom főző leve, viszont nincs otthon elegendő hozzávaló, egy igazi húsleveshez. Ilyenkor szétnézek a szekrényben, hűtőben és összedobok egy jó kis BMV levest, ami mindig a család kedvence lesz.
Az elkészítése nagyon egyszerű és sok esetben igen pénztárca kímélő.
A húst - ami akár csont is lehet - tegyük fel főni egy fazékban. A habját szedjük le szűrővel. Miután megfőtt, tegyük hozzá a zöldségeket és a két marék tésztát.
Fontos, hogy a hagymát egészben, héjastól - megmosva - tegyük bele, mert így tud kiázni belőle a legtöbb jótékony anyag ( pl.: gyulladáscsökkentő, antioxidáns). A zöldségeket is azért érdemes a végén beletenni, mert így nem vesznek el az értékes vitaminok. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal, leveskockával, ahogy szeretjük. Őrölt köményt a tojás miatt érdemes tenni bele, mert nagyon illik az íze hozzá. A tojásokat előre verjük fel kevés delikáttal és szépen, lassan csurgassuk a levesbe. Amint a zöldségek is megpuhultak, tálalhatjuk az ízletes, erőlevesnek is mondható ételünket, hiszen elegendő bele egy hagyma és máris jótékony hatással van a szervezetünkre. Kivéve, ha allergiásak vagyunk a hagymára, ilyenkor maradjunk csak a többi zöldségnél.
Tippek: Tehetünk bele babot, káposztát, virslit, kolbászkarikákat is. Sőt, akár tehetünk rá, egy tejfölös rántást is. Bármi is kerül bele a végeredmény mindig finom lesz.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept
Közösségi hozzászólások: