Húsleves karácsonyra
Számos variációja létezik, mi most egy klasszikusabb marha lábszárból készülő változatot mutatunk be.
Hozzávalók:
- 80 dkg csontos marha lábszár
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (TV)
- 1 paradicsom
- só ízlés szerint
- néhány darab egész bors
- negyed kelkáposzta
- petrezselyemzöld
1. Jó ötlet lehet, ha még a hentesnél feldaraboltatjuk a lábszárat.
2. A húst, és a zöldségeket tegyük egy fazékba, és kb. 4 liter vízzel öntsük fel. Adjunk hozzá sót, és az egész borsokat. Amikor a hús elkezd habzani, akkor távolítsuk el a felszínre kerülő habot.
3. Kis lángon főzzük kb. 2,5-3 órát!
4. Ha elkészült a leves, akkor szűrjük le, majd a csontról leszedett hússal és a zöldségekkel tálaljuk!
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: