Szilvás finomságok
Szilvás pite
Hozzávalók: 30 dkg liszt * 25 dkg cukor * 15 dkg vaj * 3 tojás * késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor * 2 dl tej * citromhéj *
Töltelék: 50 dkg szilva * cukor * fahéj
Elkészítés: a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük egy tálban. Felolvasztjuk a vajat, és a tejjel együtt hozzákeverjük a cukros tojáshoz. A lisztet beleszitáljuk, és hozzáadjuk a citromhéjat, és a szódabikarbóna-sütőpor keverékét, majd simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és belekanalazzuk a masszába, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A szilvát kimagozzuk, felaprítjuk kis kockákra és meghempergetjük a fahéjas cukorban. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és a tésztamasszát belesimítjuk. A szilvát egyenletesen elosztjuk a tetején. Egy picit belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben /180 fokon / 40-50 percig sütjük. A sütés közben végezzünk sütéspróbát! Ha kihűlt, vágjuk kockára, és még melegen szórjuk meg porcukorral.
Szilvás fánk
Hozzávalók: 1 tojás * 7 evőkanál liszt * só * 2 dl tej *
Töltelék: 40 dkg szilva * kockacukor * őrölt fahéj
Sütéshez: bő olaj
Elkészítés: a lisztet, a tejet, a sót, és a tojást simára keverjük / sűrű masszát kapunk/. A szilvát kimagozzuk, és a belsejébe fahéjat és egy szem kockacukrot teszünk, majd a szilvaszemet összezárjuk. Az így elkészített szemeket a tésztamasszába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Darabonként körülbelül 3 percig sütjük. Papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük az olajat róla. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére.
Anzsel
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: