Almás finomságok
Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több almát, hiszen sokféleképpen elkészíthető.
Almaleves
Hozzávalók: 50 dkg alma * cukor * fahéj * 2 szegfűszeg * 2 citromkarika * 2 dl tej * 1 dl tejszín * 1 kiskanál keményítő
Elkészítés: az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban egy liter vizet forralunk. Beletesszük az almát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, és 5 percig főzzük. A tejben eldolgozzuk az ételkeményítőt és behabarjuk vele a levest. Tejszínnel ízesítjük.
Almaszósz
Hozzávalók: 60 dkg alma * 2 dl tejföl * dl tejszín * cukor * 1 tojássárgája * csipet só * 2 citromkarika * 1 kanál liszt
Elkészítés: az almát cikkekre vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, fűszerezzük, megfőzzük. A lisztet a tejjel és a tojássárgájával simára keverjük és behabarjuk. Ha kész, hozzákeverjük óvatosan a tejszínt. Főtt húsok mellé igazi finomság.
Almasaláta
Hozzávalók: 50 dkg alma * 20 dkg zeller * 20 dkg túró * 4 dl joghurt * citromlé * petrezselyem * pár levél zsálya
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: