Sörkorcsolyák
Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás
Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, (ha nincs, egy zacskó végét vágjuk ki, ez is meg felel a célnak). Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából!
Tipp: ne felejtsünk alufóliát rakni a sütőlapra, különben leragadhat a tészta!
Sütés: Előmelegített sütőben kb. 200 fokon süssük 10-12 percig, míg szép aranybarna lesz. Ez alatt készítsük el a tölteléket.
A kihűlt kis fánkokat vágjuk ketté, majd a nyomózsák segítségével töltsük meg a krémsajttal, és tegyük vissza a tetejét. Nagyon finom, nem lehet eleget készíteni belőle. A fánkokhoz többféle, akár édes tölteléket is készíthetünk
Töltelék receptek:
Márványsajtos töltelék
Hozzávalók: 20 dkg márványsajt, 20 dkg vaj, 25 dkg, darált dió, 2 evőkanál konyak
Kolbászos burgonya fánk
Hozzávalók: 50 dkg burgonya héjában megfőzve, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 tojás, só, 1 evőkanál vaj, 25 dkg liszt, 1 csipet cukor
Elkészítés: az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A burgonyát összetörjük, és hozzáadjuk az élesztőt, és a többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk jól meg kelni, és utána nyújtjuk félcenti vastagságúra. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle, melyeket kolbászkarikával töltjük. A tetejét felvert tojással bekenjük, és előmelegített sütőbe rakjuk. A tepsit alufóliával béleljük ki!
Most nagyon nagy keletje lehet az efféle finomságoknak, hiszen az Olimpia lefoglalja mindannyiunk szabadidejét, s tévézés közben jól eshet a falatozás.
Közösségi hozzászólások: