SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pizzás csiga recept

Családinet [cikkei] - 2009-04-06
Gyorsan elkészíthető, remek vacsora, de partifalatnak is kiváló - íme, a tökéletes pizzás csiga receptje.
Pizzás csiga recept

Pizzás csiga recept


Hozzávalók 4 főre:
 

  • 50 dkg liszt
  • 1,5-2 dkg friss élesztő
  • fél dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 kisméretű tojás
  • 4-5 evőkanál kefír vagy joghurt
  • morzsolt oregano


A töltelékhez:

  • 10 dkg jó minőségű sonka csíkokra vágva
  • 2 dl sűrű, ízesített  paradicsomszósz (a tubusos pizzaszószt most felejtsük el!), vagy egy üveg piros pesto
  • opcionálisan olajban eltett szárított paradicsom
  • olívabogyó
  • parmezán a tetejére


Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, és egy csipet cukor segítségével felfuttatjuk az élesztőt. Ha felhabosodott, tálba öntjük az összes hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Érdemes a joghurtot/kefírt a végére hagyni, és annak mennyiségével szabályozni a tészta lágyságát. Ha szeretjük, gyúrhatunk a tésztába szárított oreganot, el nem fogja rontani, ezért kezeskedem. Ha készen van a tészta, letakarva egy tálban a hűtőbe tesszük. Én erre egy Tupperware kelesztőtálat használok. Ne érjen senkit csalódás, a tészta nem fog buborékosra, szálasra megkelni, mint egy kenyértészta. Néhány óra (de ez lehet akár 8-10  is) pihentetés után a tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Innentől kezdve lehet variálni a töltelékkel. Nálam az alap az, hogy a szokásos paradicsomos tésztaszószomat rákenem, majd megszórom az apróra vágott sonkával, olívabogyóval, esetleg szárított paradicsomot is lehet aprítani rá, kap egy kevés összevágott, friss rozmaringot, oreganót, egy leheletnyi reszelt parmezánt, és kész. Ekkor a téglalap hosszabbik oldala mentén szorosan feltekerem a tésztalapot, de előtte a két végét bejgliszerűen betűröm, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Ne legyenek illúzióink, valamennyi így is, úgy is a gyúródeszkán fog kikötni, a gyakorlat azt mutatja, hogy ez elkerülhetetlen. Amikor ott a kis pizzás "bejgli" előttünk, éles késsel vágjuk olyan kétujjnyi széles csigákra. Ezeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, olyan távolságra egymástól, hogy ne nagyon keljenek össze a sütőben, aztán előmelegített, 180 fokos sütőben süssük pirosra. Ne szárítsuk ki, mert hiába a nagy zsírtartalom, azért ha nagyon erőlködünk, ki tud száradni ez a tészta is. A sütés vége előtt néhány perccel szórjuk meg a csigák tetejét parmezánnal, olvasszuk rá akkurátusan.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu/archives/2008/02/07/Pizzas_csiga/ 
Indexkép: TheUjulala / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Életét vesztette Sallai Nóra ötéves kisfia az autóbaleset következtében

Életét vesztette Sallai Nóra ötéves kisfia az autóbaleset következtében

Szeptember 27-én történt a súlyos karambol, melyben Sallai Nóra színésznő és kisfia életveszélyes sérüléseket szenvedett - azóta kórházban ápolták őket. A szörnyű baleset mára azonban felfoghatatlan tragédiává változott.
Október 2024-ben is a látás hónapja

Október 2024-ben is a látás hónapja

A látás hónapját minden évben megrendezik világszerte, így Magyarországon is. A látás hónapjának kezdetben elsősorban az optikai látásjavítás (szemüveg- és kontaktlencse-viselés) volt a fő témája. Az évek során azonban a látás, elsősorban a látásélesség megőrzésének és javításának figyelemfelhívó hónapja lett. Professzor Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ vezetőjével, glaukóma specialistájával a mai alkalommal a 2024. évben is aktuális látásmegőrzéséről és az éleslátást leginkább veszélyeztető betegségekről, valamint ezek korai felismeréséről beszélgettünk.
Minden ultrafeldolgozott élelmiszer káros? A dietetikus válaszol

Minden ultrafeldolgozott élelmiszer káros? A dietetikus válaszol

Egyre többet hallani az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyeiről, a tájékozottabbak egyenesen a szív-érrendszer legnagyobb ellenségeinek tekintik azokat. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ezek az élelmiszerek nem mind ugyanolyan feldolgozással készülnek, és bizonyos típusaik akár még csökkenthetik is a kardiológiai kockázatokat. Czakó Bettina, a Kardioközpont dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc egy új elemzés kapcsán beszélt a témáról.
Csúnyán köhög a gyermek: mi a teendő?

Csúnyán köhög a gyermek: mi a teendő?

"Csúnyán köhög" - panaszolják aggódva a szülők, amikor náthás és napok óta köhögő gyermekeikkel felkeresik az orvost. Dr. Mezei Györgyi, a Tüdőközpont gyermektüdőgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakorvosa arra hívja fel a figyelmet, hogy a vírusfertőzésekkel együtt járó köhögés 3-4 hétig is fennállhat.
Mennyit tudunk a szem egészségéről?

Mennyit tudunk a szem egészségéről?

Legtöbben jobban félünk a látásvesztéstől, mint a rák, a stroke, a szívbetegség és más súlyos betegségek kialakulásától, legalábbis erre mutatnak rá különböző nemzetközi tanulmányok. Bár azt feltételezzük, hogy jól ismerjük a jó látás megőrzéséhez szükséges tudnivalókat, valójában a többségnek csekély a tudása ezen a területen. Ez az ismerethiány pedig növeli egy-egy szembetegség kialakulásának kockázatát.
A szerkesztő ajánlja