Az epres kocka nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütemény. A tészta alapja egyszerű piskóta. A töltelék, mindig az éppen idényjellegű gyümölcs. A friss gyümölcs hiányában azonban, befőttből vagy a mirelit gyümölcsből is készíthetjük.
Tészta
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- alufólia
Töltelék
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 dkg eper
Tetejére
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por
- tejszínhab
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Elkészítés
Egyszerű piskótatésztát készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját. Finoman összekeverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, a használati utasításban leírtak szerint. Az epret megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk és lecsepegtetjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá pudingkrémet. A krém tetejére egyenletesen elosztjuk az epret.
Elkészítjük a gyümölcszselét, és szépen egyenletesen ráöntjük az eperre. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt kockákra vágjuk, és tejszínhabbal díszítjük a kockára vágott sütemény tetejét.
Ez a sütemény nem csak finom, de mutatós is.
Tipp: sütésközben nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a piskóta összeesik!