Ezt a finom és nem idő igényes süteményt már a fogyasztást megelőző napon elkészíthetjük, és a tálalásig hűtőszekrénybe tesszük /fontos hidegen tartani/.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
8 tojás
1 evőkanál kakaó
25 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna és fél tasak sütőpor
Hozzávalók a krémhez: 5 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
2 tasak vanillincukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és 8 kanál forró vizet. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tojássárgájához adjuk, nagyon óvatosan keverve. A lisztet beleszitáljuk, és gyengéden keverjük össze. A masszát megfelezzük, és két részben sütjük. Tepsibe simítjuk. /a tepsit előzőleg alufóliával kibéleljük, mert így nem ragad le a tészta/. Előmelegített sütőbe kb 25-30 percig készre sütjük. /sütő 180-200 fok/ Ha kihűltek a tésztalapok, deszkára terítjük és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle, ezután elkészítjük a krémet.
Krémkészítés:
Forró vízfürdőben krémet készítünk. A tojást, a tejet ,a lisztet simára keverjük és gőz fölött felfőzzük.
A vajat és a cukrot habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez dolgozzuk.
A korongok egyik felét megtöltjük a krémmel, /egy kis krémet tegyünk félre a korongok oldalára/ jó dúsan, és rátesszük a másik korongot. A megmaradt krémmel az oldalukat körbekenjük és végül jó vastagon körbe a kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Nagyon finom sütemény, mindenki kedvencévé válhat, a korongok tetejét még díszíthetjük gyöngyökkel, ha gyerekek részére készítjük.
Anzsel