Hozzávalók:
a tésztához:
- boltban kapható piskótalap (2-3 lap), de aki profi piskóta-sütő, házilag is elkészítheti .
A krémhez:
- 1 tojás
- 1 ek. cukor
- 1 púpozott ek. liszt
- 2 dl tej
- 1 cs. vanilin cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg vaj
- 2 dkg kakaó
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral, a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd közepes lángon felfőzzük. Gyorsan besűrűsödik! Levesszük a gázról. Kikeverjük a 10 dkg vajat a 10 dkg porcukorral, s amikor a krém másik fele kihűlt, hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat.
Szebb és finomabb is a sütemény, ha bevonjuk mázzal.
A megmaradt tojásfehérjét a kakaóval, a vajjal és 20 dkg porcukorral simára keverjük. A piskótát aztán ezzel vonjuk be, s a benne lévő tojásfehérje miatt szépen rá is dermed.
Gyors, egyszerű és nagyon finom édesség!