Hozzávalók:
· 2 pohár joghurt (mindegy, hogy natúr-e vagy gyümölcsös, ez utóbbinál kalkuláljuk be a gyümölcs jellegét)
· 3 tojás
· 3 joghurtospohárnyi liszt
· 2 joghurtospohárnyi cukor
· 1 joghurtospohárnyi étolaj
· 1 csomag sütőpor
· 1 csomag vaníliás cukor
· gyümölcs (pl. meggy, cseresznye, barack, szilva)
Elkészítése: A 2 pohár joghurtot összekeverünk a 3 tojással, majd a már üres poharakkal kimérjük a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőport, és a vaníliás cukrot. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezzük, beleöntjük a tésztamasszát, majd kimagozott gyümölcsdarabokat adunk hozzá. Nagyon finom bármelyikkel. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.. Gyümölcs nélkül tortaalapnak is kiváló.
Magas, könnyű, lekváros
Hozzávalók:
- 1 bögre tej
- 2/3-ad bögre lekvár
- 2/3-ad bögre cukor
- 1 bögre fehérliszt
- 1 bögre (szitált) teljes kiőrlésű liszt, de lehet az egész is akár barna
- 2 tojás
- nagy evőkanál margarin
- 1.5 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Mindent egyszerre összekeverünk jól egy tálban. Ha folyós lenne, plusz liszttel javítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Középmeleg sütőben sütjük a képen látható szín eléréséig. (talán 20-25 perc). Nagyon magasra feljön, nagyon könnyű!
Csokidarabokkal
Hozzávalók:
1 bögre cukor
1 bögre tej
1,5 bögre liszt
1 tojás
1 sütőpor
1 kis só
Elkészítés:
Minden fentit jól elkeverünk, majd ízlés szerint ízesítjük: idénygyümölccsel, csokidarabokkal, bármivel. Darált mákkal is lehet, de akkor a tésztába kell belekeverni, és akkor csak egy bögre liszt kell. A mák dióval is helyettesíthető. Tehetünk banánt, csokis tortadarát és kókuszreszeléket a tetejére. Kivajazott tepsiben sütjük, 20-25 percig
Omlós csokis-banános
A tésztához:
3-4 érett banán
25 dkg vaj
kétdecis bögre cukor
4 db tojás
3x kétdecis bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
egy decinyi csokoládédara
vaj a tepsi kikenéséhez
A mázhoz:
15 dkg tej tortabevonó
1 teáskanál olaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. A banánokat szétnyomkodjuk, majd a vajat elkeverjük a cukorral és a banánnal. A cukros banánhoz egyenként hozzákeverjük a tojásokat, aztán belekeverjük a lisztet, a sütőport és a csokoládédarát. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben (középen,160 fokon) 15 percig sütjük. Ha megsült, a süteményt kicsit hűlni hagyjuk. A bevonót nagy darabokra vágjuk, az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk. Mikróban pillanatok alatt elolvad, bevonjuk a sütit, mutatós a fehércsoki-reszelék, vagy pöttyözés a tetejére.
Illatos mézes
Hozzávalók: 3 tojás, 1 pohár olaj, 1 pohár cukor, 1 pohár méz, 3 pohár liszt, 1 pohár tej vagy víz, fél kiskanál szegfűszeg, fél kiskanál fahéj, 1 kiskanál vaníliacukor, 1 sütőpor
A tojást, az olajat, a cukrot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egyenletes tésztává kavarjuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük. Magában, de baracklekvárral is kínálhatjuk. Sokáig puha marad.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)