Hozzávalók a tésztához:
- 37,5 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 db tojás
- 2 tk sütőpor
- 2 ek kakaó
- ízlés szerint meggy
Hozzávalók a krémhez:
- 1 vaniliás pudinghoz 5dl tej, 4ek cukor
- 15 dkg vaj
- 4ek porcukor
- 1 vaniliás cukor
- tortabevonó
A tésztához az összetevőket összekeverni kivéve a kakaót. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, ne egyszerre a 7et. 1 tojást hozzáadunk, elkeverjük. Jön a következő tojás, azt is elkeverjük és így tovább. Elfelezzük a kapott tésztát. A feléhez hozzákeverjük a kakaót.
Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (a nagy gáztepsi a legjobb) először a világos tésztát tesszük, majd rászórjuk a kimagozzott meggyet, utána a kakaós tésztát is rátesszük. Betesszük az előmelegített sütőbe, tűpróbáig sütjük. Kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni. Nem vesszük ki a tepsiből!
Eközben a krémet elkészítjük. Csinálunk egy vaniliás pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a cukorral és a vaniliáscukorral kikevert vajat. A krémet a már kihűlt tészta tetejére halmozzuk, nem kenjük el, csak elfolyatjuk minden irányba.
A tortabevonót 1 ek étolajjal gőz felett megolvasztjuk. A süti tetejére csorgatjuk, majd gyorsan, míg meg nem szilárdul a krémen, villával hullámokat húzunk bele.
Hűtőbe tesszük a csoki dermedéséig.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Jó étvágyat!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)