Hozzávalók: 15 dkg cukor,15 dkg liszt, 2 tojás,10 dkg olvasztott margarin,1 csomag sütőpor, 4-5 alma, fahéjas cukor.
Elkészítés: Egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába belekockázzuk az almát és megszórjuk a fahéjas cukorral. A tészta összetevőit összekeverjük, és ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Az alma más gyümölccsel is sikerrel helyettesíthető. Ha kiborítjuk, a gyümölcs felülre kerül és nagyon gusztusus. Ahogy az illata is.
Elronthatatlan és gyors
A kovászhoz szükséges 1/2 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1/2 csomag élesztő. Pihentesd kb. fél órát!
Utána bele kell keverni a következőket: 3 db tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 40 dkg. liszt, 20 dkg cukor, 2-3 dl. tej, mazsola, durvára tört étcsokoládé, dió. Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsiben sütjük elég nagy edényben, mivel tetemes lesz a mennyiség. (Nekem először ki is szaladt, bele a sütőbe, brrrr! ) De nem fog ránk romlani…
Tuti túrógombóc
Mire van szükség? 50 dkg tehéntúróra, 12 dkg búzadarára, 3 tojásra, 2 dl tejfölre, zsemlemorzsára, olajra, porcukorra és egy kis sóra.
Egy tálban a tehéntúrót elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a búzadarát, a tojások sárgáját és a csipet sót. Szépen összedolgozzuk, és az így kapott masszát pihentetjük egy picit a hűtőben azért, hogy a búzadara magába szívja a nedvességet és megduzzadjon. Amíg a massza pihen, az elválasztott tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a masszához keverjük. Csak finom, laza mozdulatokkal, hogy a hab ne essen össze.
Ezek után vizes kézzel szép, formás gombócokat kell formázni és forrásban lévő, már lobogó vízben kell őket kifőzni. Elvileg akkor jó a gombóc, amikor már feljön a víz tetejére.
Egy serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk és ebbe forgatjuk a megfőzött gombócokat. Tejföllel tálalva a legjobb, pláne, ha jó sok vaníliacukorral még meg is adjuk a módját.
Kefíres gyümölcsös
Hozzávalók: 2 pohár kefír, 3 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj
A cukrot a tojássárgájával kikeverem, utánna bele a kefírt, lisztet, étolajat, végül a tojásfehérje habját. A végén a tetejére szórok fahéjas porcukorba hempergetett magozott meggyet (például) és előmelegített sűtőben kisütöm. Az étolaj-tartalom miatt nem ragad a tepsibe.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)