Az öcsém ...valami csokisat... nem-nem, valami lekvárosat... nem inkább csokisat.... kért. Hát kapott csokisat és lekvárosat is.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 tojás
- 1 fél cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 1 dl tejszín a díszítéshez
- 2 tábla tejcsokoládé
- ribizli lekvár
- ribizli, meggy, vagy valami savanykás, piros gyümölcs a díszítéshez
A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral.
A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.
A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.
A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a csokikrémet. A tetejére helyezzük a másik tésztát, és az egészet bevonjuk a krémmel.
A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)