Az öcsém ...valami csokisat... nem-nem, valami lekvárosat... nem inkább csokisat.... kért. Hát kapott csokisat és lekvárosat is.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 tojás
- 1 fél cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 1 dl tejszín a díszítéshez
- 2 tábla tejcsokoládé
- ribizli lekvár
- ribizli, meggy, vagy valami savanykás, piros gyümölcs a díszítéshez
A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral.
A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.
A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.
A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a csokikrémet. A tetejére helyezzük a másik tésztát, és az egészet bevonjuk a krémmel.
A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)