40 dkg comb, 1 kicsi fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 10 dkg zeller, vagy szárzeller, 0.5 dl olaj, 1 ek liszt 2 tk szárított tárkony, só, őrölt fehérbors, 5 dkg új vagy póréhagyma, 5-8 dkg eperlevél
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A húst kis kockára vágjuk kb. 0,5x0,5 mm-es re. Finomra vágjuk a hagymát, és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Sózzuk, és amikor félig puha úgy 20 perc után beletesszük az apró kockára vágott tisztított sárgarépát, gyökeret, zellert. Ha szárzellert használunk, akkor azt később tegyük bele. Pótoljuk a vizet és még 15 percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük 1.5-2 l vízzel. Amikor felforrt beletesszük a fél karikára vágott új vagy póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a tárkonyt is. Beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük. A tésztát külön is kilehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni a levesbe.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: