Hűűű! Micsoda finom illatok! Mit főztél Anya? ...
Hát, mégsem mondhattam meg, hogy ...hagymatortát.
Pedig ezen a néven kaptam a receptet. De elsőre mégsem lehet szegényt így bemutatni. Gyorsan ki kellene találni valami másik nevet. Az étel sikerében biztos vagyok, de ismerem a fiamat, ha azt mondom hagymatorta, meg sem kóstolja.
- Hát, ...csak összeütöttem valamit gyorsan - mondom. - Gyere, kóstold meg! Szerinted minek nevezzük?
Tészta:
negyed kiló liszt,
1 deci olaj,
1 deci meleg víz,
só.
Ezeket összegyúrjuk, és a tésztát belenyomkodjuk egy tortaformába úgy, hogy a széleit a tortaforma oldalára felnyomkodjuk.
Forró sütőben elősütjük, kb. tíz percig.
Töltelék:
negyed kiló tehéntúró,
2 deci tejföl,
egy egész tojás,
só,
fehérbors.
Ezeket összekeverjük, és ráöntjük a tésztára.
Ennek a tetejére: negyed kiló hagymát felszeletelünk, csíkokra, tíz deka füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, ennek a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát. A töpörtyűs hagymát a túróra tesszük, majd közepes lángon kb. tizenöt perc alatt, készre sütjük.
Ha kiszedtük a tortaformából, könnyebb szeletelni, ha kicsit kihűlt.
Az ember nem is gondolná, mennyire laktató!
A torta-nevet a tortaformában készítés miatt kapta. Én a dupla adagot most éppen tepsiben sütöttem. Még olyanok is szívesen megették (kóstolás után), akik egyébként a hagyományos ételekhez ragaszkodnak.
Szóval, minek is nevezzük?
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)