A candidások nem egyszer tanácstalanul állnak a konyhában, s már nincs újabb ötletük, mivel dobják fel ételeiket.
Most néhány olyan receptet írunk le, mely a candida diéta feltételeinek is megfelel, mégis lehetővé teszi a sokszínű, változatos étrendet. Az ételek egyike sem tartalmaz cukrot, élesztőt, vagy finomlisztet.
Barna kenyér
Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
8 ek olaj
4 dl víz
1 tk só
1 tk fűszer (lehet kömény, vagy zöldfűszer)
1 tk szódabikarbóna
A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, fűszerekkel. Hozzáadjuk az olajat, majd a vizet, s az egészből lágy tésztát gyúrunk. Sütőben hármas fokozaton kb. 50 percig sütjük. Sütés után a tetejét átkenjük vízzel, hogy ne keményedjen meg.
Muffin
Hozzávalók:
1 egész tojás
10 dkg szójatejpor
4 db meggy
canderel ízlés szerint adagolva
víz
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A tojást összedolgozzuk a szójatejporral, a canderellel és végül vízzel tésztává gyúrjuk. Beletesszük a meggydarabokat. Előmelegített sütőben, enyhén kivajazott muffin sütőformában megsütjük. Ha változatos süteményt szertnénk, a szójatejpor egy részét helyettesíthetjük carob porral, így csokis süteményt kapunk. Ízesítésként adhatunk hozzá darabolt diót, vagy mandulát.
Köleskása
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 bögre köles
3 bögre víz
zöldségek
olaj
Egy kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. A megmosott kölest ráöntjük, s kissé átforgatjuk. Hozzáadjuk a vizet, a zöldségeket, s az egészet puhára főzzük. Sóval, zöldfűszerekkel ízesíthetjük.
Pudingos desszert
Hozzávalók:
1 csomag puding
fél liter tej
darabolt dió
mogyoró
teljes kiőrlésű keksz
A pudingot fél liter tejjel megfőzzük, édesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a darabolt diót és mogyorót, illetve a darabokra tört kekszet. Hűtve tálaljuk.