Diós almasaláta
Hozzávalók:
3 szem alma
6 dkg darált dió
1 ek citromlé
2 ek porcukor
Az almát kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, mely savanykás ízt ad, és nem barnul be az alma. Meghintjük a porcukorral és a sarált dióval, majd hűtőben állni hagyjuk.
Mexikói saláta
Hozzávalók:
1 üveg feketebabkonzerv
1 fej hagyma
1 üveg morzsolt konzerv kukoricaA cikk a hirdetés alatt folytatódik.
1 ek Erős Pista
2 dl ketchup
késhegynyi őrölt feketebors, só
1 ek petrezselyemzöld
A hagymát és a petrezselymet apró darabokra szeleteljük, majd megsózzuk. A kukoricát, babot hozzákeverjük és hozzáadjuk az erős pistát, illetve a ketchupot és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk.
Zöldségsaláta
Hozzávalók:
2 padlizsán
1-1 piros és zöld színű paprika
2 kis cukkini
2-2 evőkanál liszt és tengeri só
2,5 dl olaj, a sütéshez
A padlizsánt karikákra vágjuk, lesózzuk és állni hagyjuk. A cukkinit karikákra vágjuk és lisztbe panírozva kisütjük. A padlizsánról leitatjuk a levet, a paprikákat pedig sütőben megfonnyasztjuk. Az egészet tálra tesszük, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Készíthetünk hozzá jughurtból öntetet.