Gesztenyekrém-leves
Hozzávalók: 6 dl húsleves, vagy húsleveskockából készített leves * 20 dkg gesztenyemassza * 2 dl tejszín * 1 dl tej * 1 tk ételkeményítő * késhegynyi őrölt bors, gyömbér * só ízlés szerint
Elkészítés: a húslevest felforraljuk és beleteszzük a fűszereket, és a tejszín felét. A tejszín másik felét a tejjel, a keményítővel és a gesztenyemasszával összekeverjük, és turmixgépbe öntjük. Addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk, majd hozzáöntjük a leveshez. Néhány perces keverés mellett felforraljuk.
Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, legalább fél napig állni hagyjuk. Tálalás előtt egy kis cukorral édesíthetjük, a tetejére tehetünk tejszínhabot és megszórhatjuk gesztenye reszelékkel.
Tipp: fogyasztás előtt 2-3 nappal elkészíthető.
Gesztenyetorta
TésztaA cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Hozzávalók: 8 tojás * 8 dkg vaj * 20 dkg porcukor * 6 dkg * mandula * 15 dkg gesztenyemassza * 8 dkg búzadara
Elkészítés: a vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
Töltelék
Hozzávalók: 10 dkg mandula * 5 dkg porcukor * tejszín * vaníliás cukor * 25 dkg gesztenye massza
A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.
Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük.
Tálalásig hűtőben tartjuk.