Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- 20 dkg füstölt sajt
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- bors
- napraforgó olaj
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a két fél szeletet középen óvatosan bevágjuk, és kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük őket, egyszer feta sajttal, egyszer pedig a füstölt sajttal és a sonkával. Ráhajtjuk a hús másik felét, fogpiszkálóval megtűzzük, a tetejét is megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal.
Egy jénaiba pici olajat öntünk, beletesszük a csirkemelleket, a megtisztított, sóval, borssal fűszerezett gombát, egy picit meglocsoljuk olajjal.
Betakarjuk alufóliával és a előmelegített sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, majd további 15 percig alufólia nélkül, amíg szép piros nem lesz a teteje.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)