Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg sajt (trapista, füstölt)
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 - 5 fej gomba
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kiskanál só
- ételízesítő, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, és a lereszelt sajtot összekeverjük.
- A csirkemellet és a gombát felkockázzuk, vagy csíkokra vágjuk, majd a masszába vegyítjük.
- Az őzgerincformánkat kivajazzuk, szórunk rá zsemlemorzsát, majd a bacon-nel kibéleljük.
- Az összekevert masszás husit a formába öntjük és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 40 percig (180-200 fok) sütjük (közben azért nézzünk rá, nehogy túlsüljön), majd egy tepsire kiborítjuk és tovább sütjük, míg megpirul a szalonna.
- Mivel nálunk mindenki nagyon szereti a sajtot, ezért én még mikor majdnem kész az egész szórok rá reszelt sajtot és rápirítom.
Köretnek adhatunk mellé krumplit vagy rizst. Mi legtöbbször kukoricás rizzsel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)