Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy fussili durum tészta
- 4 dl joghurt
- 2-3 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál mustár
- só
- bors
- pár csepp citromlé
- 1 mokkáskanál porcukor
- 10 dkg reszelhető sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- pici fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
- 1 szál répa
- 2 fej retek
- 1 darab zöldpaprika
- kisebb cukkini vagy uborka
- egyéb zöldség, amit találsz otthon és szereted
Elkészítése:
Egy jó nagy lábasban felteszed a vizet forrni, majd belezúdítod a tésztát - ne hagyd ki belőle a sót, mint ahogy én szoktam…! Közben elkészíted a mártást: a joghurthoz hozzáadod a majonézt, sót, borsot, citromlevet, és a kevéske cukrot. Ha ezzel megvagy, lereszeled a vöröshagymát (vagy jól felaprítod az újhagymát) és a fokhagymát, majd a nagyobb lyukú oldalon a többi zöldséget és a sajtot is. Nem egy körömkímélő művelet, annyi szent…
Ez idő alatt biztosan megfőtt a tészta. A hozzávalókat alaposan összekevered és a salátát hűtőbe teszed fogyasztásig.
Ha a tészta még langyos, a mártást jobban beszívja magába, de ez cseppet sem ront az élvezeti értékén, sőt! Színes, zöldséges tésztával pedig igazán impozáns látvány! Így talán még a gyerekek is megkóstolják… kivéve az enyémek. Sajnos.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)