Szeretek egyszerű ételeket főzni, hiszen ilyenkor több időm marad a családomra. Amikor ez az étel még egészséges is, akkor pedig külön büszke vagyok magamra. Bevallom, ez most nem a saját szerzeményem, hanem a nővérem receptje alapján készült.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 szép darab csirkemell
- 2-3 alma
- zöldségek tetszés szerint, a képen: ceruzabab, findus garden mix: karfiol, répa, borsó
- só, bors
- olaj
Elsőként vágjuk a csirkemellet kockákra, majd forró olajban kezdjük el sütni.
Sózzuk, borsozzuk, időnként keverjük meg. A zöldségeket forró, delikátos vízben pároljuk puhára. Ezalatt hámozzuk meg az almát, magvazzuk ki, majd vágjuk kockákra.
A csirkemellett addig pirítsuk, míg aranybarna nem kezd lenni, majd adjuk hozzá az almát. Pár percig kevergetve süssük össze, majd vegyük le a tűzhelyről.
Amint a zöldségek is megpárolódtak, szűrjük le őket, esetleg sózzuk meg és már tálalhatjuk is az almás hús mellé.
Készíthetünk mellé még tartármártást is.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)