A várandósság időszakában rendszeresen almát fogyasztó hölgyek jelentősen csökkentik születendő gyermeküknél az asztma kialakulásának kockázatát, egy friss kutatás eredményei alapján.
A Thorax folyóiratban megjelent vizsgálatban holland és skóciai kutatóorvosok több, mint 1200 gyermeket figyeltek meg 5 éves korukig. A terhesség alatt nyomon követték az édesanyák táplálkozási szokásait, majd a későbbiekben kérdőívek és orvosi ellenőrzések során vizsgálták a gyermekek állapotát.
Megfigyelték, hogy az alma fogyasztása, feltehetően magas flavonoid tartalmánál fogva csökkentette az asztma kialakulásának esélyét.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A terhesség alatt természetesen fokozottan ügyelünk az egészséges táplálkozásra. A magzat megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a vitaminok és ásványi anyagok biztosítása, többek közt friss zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, tejtermékek fogyasztása által.
A fentieken kívül érdemes étrendünket rendszeresen gazdagítani különböző halból készült fogásokkal is, ugyanis ezek fogyasztásával csökkenthető a gyermeknél az ekcéma kialakulásának valószínűsége.
A kutatók egy korábbi vizsgálata alapján a várandósság időszakában történő E és D vitamin, illetve cink fogyasztása szintén csökkentette az asztma és az ekcéma későbbi kialakulásának kockázatát a gyermeknél.
www.orvostkeresek.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)