A töltelék:
- 12 db közepes idared alma
- 10 dkg cukor
- pici fahéj
- 1 citrom reszelt héja
A tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 kanál tejföl
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Addig a töltelékhez az almákat kis (1x1 cm) kockákra vágjuk. 10 dkg cukrot folyékonyra karamellizálunk, beletesszük az almát, fahéjjal, a citromhéjjal, esetleg mazsolával puhára pároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, és két lapot nyújtunk. Kibéleljük a tepsit a tésztával, beletesszük az almát, a tetejére tesszük a másik lapot és megsütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)