Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- egy vöröshagyma fele
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A padlizsán zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük.
Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat. Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, fokhagymát és a felkockázott paradicsomot, majd hozzáadjuk a mag nélküli, felaprított padlizsánt és a fűszereket. Pár percig főzzük így, kevergetve, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
Magában is finom, de amennyiben a baba nem gluténérzékeny, kiflikarikákra kenve is tálalhatjuk.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)