Borzas túrós és diós csokis süti
Borzas túrós
Hozzávalók
Tészta: 25 dkg ráma margarin
40 dkg liszt / lehet kapni sütőlisztet, nagyon jó!/
20 dkg cukor
4 kanál kakaó
2 tojássárgája
Késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor
Töltelék: 50 dkg túró
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál reszelt keksz
5 tojás fehérje
Tésztakészítés: a rámát fölolvasztjuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és egy órára hűtőbe rakjuk.
Krémkészítés: A túrót a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kekszet, majd a tojások felvert habját. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
Tepsit kibéleljük alufóliával. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk, majd rátesszük a krémet. A tészta másik felét egyenletesen ráreszeljük a túrókrémre /a reszelő nagy lyukú részével/. Előmelegített sütőben készre sütjük. / 180 fok / 25- 30 perc a sütési idő. Kockára vágjuk.
Diós csokis
Hozzávalók
Tészta: 15 dkg cukor
15 dkg ráma
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg étcsoki
10 dkg dió
5 tojás
10 dkg liszt
késhegyi szódabikarbóna
Töltelék: sárgabarack lekvár
A tészta tetejére: 20 dkg tortabevonó /étcsoki/
10 dkg dió
6 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál étolaj
Tésztakészítés: a rámát és a csokoládét együtt fölolvasztjuk, hozzáadjuk, a cukrot, a diót, a tojások sárgáját, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és összedolgozzuk. A tojások habját fölverjük kemény habbá és óvatosan a tésztához keverjük. Alufóliával kibélelt őzgerincformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. 50 -60 percig sütjük /170-180 fokon./ Szúráspróbával ellenőrizzük a tésztát, hogy megsült-e. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk konyharuhára, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát. Kettévágjuk és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a tetejét, amit szintén bevonunk a sárgabaracklekvárral. Elkészítjük közben a csoki öntetet. /ezidőre betesszük a hűtőbe a süteményt/. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, 4 kanál olajat adunk hozzá és simára keverjük. A tésztát bevonjuk a csokoládébevonóval /tegyünk egy tálcára rácsot, és arra rakjuk a süteményt, úgy fedjük be a bevonóval, így szép egyenletes lesz a csokimáz rajta/ és durvára vágott dióval szórjuk meg. Hagyjuk megdermedni. Tálalásig tartsuk hűtőben. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így nem törik meg a csoki.
A gyerekek körében biztos a siker.
Anzsel
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: