Tojáslikőrkrémes epertorta és epres vaníliástáska
Tojáslikőrkrémes epertorta
Hozzávalók a tésztához: készítsünk piskótát.
8 tojás
8 kanál liszt
8 cukor
csipet szódabikarbóna és só
Töltelék: 6 lap zselatin, 1-2 dl tojáslikőr, 4 dl tejszín, 2 csomag vanillincukor, 40 dkg eper, tejszínhab
Krémkészítés: a zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és utána a tojáslikőrben felmelegítjük /amíg feloldódik/. A tejszínt kemény habbá felverjük, a vanillincukorral elkeverjük és a likőrbe adagoljuk... Óvatosan kell vele bánni, nehogy a krém összetörjön.
A piskótát kettévágjuk, és a krém háromnegyedrészével, megtöltjük. A tetejébe eperdarabkákat nyomkodunk óvatosan /egy keveset félre teszünk a torta díszítésére/. Rátesszük a másik tortalapot és azt is megkenjük a maradék krémmel. A tetejét eper szemekkel, és tejszínhabbal díszítjük. /A likőr mennyiségét attól tegyük függővé, hogy gyermekek fogyasztják-e/.
Epres vaníliástáska
Hozzávalók: 4,5dl tej
5 dkg cukor
1 vaníliaízű pudingpor
3 tojássárgája
50 dkg mirelit leveles tészta
1,5 dl tejszín
30 dkg eper
porcukor a díszítéshez
Tésztakészítés: a mirelit tésztát felengedjük, téglalap alakúra kinyújtjuk, és egyenlő négyzetekre vágjuk.
Krémkészítés: a cukrot és a pudingot 3 evőkanál tejben feloldjuk, hozzá öntjük a többi tejet és felfőzzük a használati utasítás szerint. A 1 tojás sárgáját habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk. Lefedve hagyjuk kihűlni.
A 2 tojássárgáját elkeverjük, és a négyzeteket megkenjük vele. A sarkokat behajtjuk, és a négyzetekbe mélyedést nyomunk. A sarkokat is megkenjük a tojással, és a tészta közepét megtöltjük a pudinggal. A tepsit kibéleljük alufóliával, és erre tesszük a kis táskákat. Előmelegített sütőben, /200 fok/ körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A pudingba eperdarabokat teszünk, és porcukorral megszórjuk a táskát.
Ezt a süteményt rövidebb idő alatt el tudjuk készíteni, mert nem kell a tészta összeállítással foglalkoznunk. Nagyon finom és mutatósak a kis táskák.
Közösségi hozzászólások: