Vaníliás kifli
A vaníliás kifli nagyon finom kis sütemény, ami szinte hipp-hopp elkészíthető.
Ha váratlan vendég jelentkezik be, mire fogadjuk otthonunkban, már el is készítettük a kifliket.
A hozzávaló általában minden háztartásban megtalálható. A kifli formálása igényel egy kis kézügyességet, de a tészta összeállítása nem. Nem kell gyakran sütögető háziasszonynak lenni az elkészítéséhez.
(A gyerekek kedvence, mert nem kell asztalnál ülve fogyasztani, játék közben is lehet majszolni.)
A tészta hozzávalói: 25-30 db kiflihez
25 dkg rámamargarin
25 dkg túró
2 csomag vanillincukor
csipet só
baracklekvár (tetszés szerint mással is tölthető)
A kiflik cukorba forgatásához szükséges: 2 csomag vanillincukor, 30 dkg porcukor
A lisztet jól elmorzsoljuk a ráma margarinnal, hozzáadjuk a túrót és a vanillincukrot.
Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk. Fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 7-8 cm kockákra, felvágjuk. A kocka közepét kiskanál lekvárral megtöltjük, és kiflit formázunk belőle. Előmelegített sütőbe teszzük (a sütő hőmérséklete 180-200 fok legyen), és szép aranysárgára sütjük (kb 15-20 perc). Ha készen vannak a kiflik, kivesszük a sütőből és még forrón a vanillincukorba forgatjuk. Több napig eláll, ha marad belőle.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: