Krémes pite
Aki szereti a főzött krémet, annak nem szabad kihagynia ezt a süteményt a húsvéti asztalról.
Tészta: 12db tojás fehérje
36 dkg cukor
36 dkg darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
A tojás fehérjét felverjük habnak, és óvatosan belekanalazzuk a cukrot, a diót és a zsemlemorzsát. Finoman összedolgozzuk . Közepes tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
Tipp: béleljük ki alufóliával a tepsit mielőtt a tésztát betesszük, így nem ragad le a tészta és nem ég meg.
Ha kész a tészta, és kihűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a következő töltelékkel:
Krém: 12 db tojássárgája
1 ½ l tej
1 vanillia rúd kikapart belseje
15 dg cukor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanilliát. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
Tipp: magasabb fazékban forraljunk vizet és helyezzünk rá egy tálat, amiben a krémet fel tudjuk főzni.
Máz a tetejére: 15 dkg cukor /porcukor lehetőleg/
3 evőkanál kakaó
10 dkg vaj
A hozzávalókat összedolgozzuk krémmé, és bevonjuk vele a tészta tetejét. Ezután következik a "lakk" bevonat, amitől nagyon szép egyenletes, fényes tetejű süteményünk lesz.
Lakk a tetejére: 20 dkg Katica étcsokoládé tortabevonó
5 evőkanál olaj
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat. Szép simára kikeverjük. Ezzel bevonjuk a tésztát és szép fényes lesz a teteje.
A siker biztos nem marad el, és nem kell cukrász mesternek lenni az elkészítéséhez. Az én családomban nagyon szeretik, igaz, ritkán sütök, de ünnepi alkalmakkor meglepem vele szeretteimet.
Anzsel
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: