Diós receptek
Nugátfagylalt
Hozzávalók:
3/4 l tej
1 csésze cukor
5 tojás
1 teáskanál só
fél-fél csésze csoki reszelék
pisztácia
mogyoró, dió, mandula
1,5 csésze tejszín
keserűmandula aroma
1 evőkanál vaníliás cukor
A tojássárgáját, tejes, cukrot, sót és csoki reszeléket összekeverjük, és egy edény meleg víz fölött besűrűsítjük. A tejszínből és a tojás fehérjéből habot keverünk, majd hozzáadjuk a dióval és a mandula aromával együtt. Fagyasztóba tesszük, néha megkevergetjük és összerázzuk, hogy krémesebb maradjon.
Mézes dió
Hozzávalók:
25 dkg felezett dió
15 dkg méz
A mézet kissé megmelegítjük, majd beleforgatjuk a diókat. Jól záródó üvegbe tesszük, sütemények díszítésére alkalmas, de önmagában fogyasztva is kiváló téli vitaminforrás.
Diós marcipán
Hozzávalók:
30 dkg őrölt dió
30 dkg porcukor
5 evőkanál víz
A diót alaposan összedolgozzuk a vízzel és a porcukorral, míg kemény, formálható masszává áll össze. Szükséges esetén vízzel lazíthatjuk.
Diós lepény
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg dió
1 evőkanál méz
5 dkg vaj
egy csipet só
liszt
A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, és tortaformába helyezzük. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diódarabokat, és lassú tűzön halvány barnára pirítjuk, majd rákenjük a tésztára. Közepes lángon kb. 15-20 percig sütjük.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: