Rétes receptek
Mákos rétes
Hozzávalók:
· réteslap
· 30 dkg mák
· 2 dl tej
· 10 dkg cukor
· citromhéj
· 5 dkg mazsola
· 5 dkg zsemlemorzsa
· 20 dkg tisztított alma
A tejet a cukorral és citromhéjjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a mazsolát és félretesszük hűlni. Az almát egy kevés cukorral megfőzzük. A réteslapot meghintjük olvasztott zsírral, vagy olajjal és meghintjük zsemlemorzsával. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és megszórjuk almával. A lapot összehajtjuk és sütőben aranyszínűre sütjük.
Zöldséges rétes
Hozzávalók:
· vegyes zöldség (20-30 dkg/lap)
· ételízesítő vagy só és ízlés szerinti fűszerek
· 10 dkg vaj
· 4 ek liszt
· 4 dl tej
· só, bors
A zöldségeket (paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, uborka, cukkíni, répa) megpároljuk és ételízesítővel, vagy tetszés szerinti fűszerekkel ízesítjük. Ezután elkészítjük a besamel mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Habverővel állandóan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik, sóval, borssal ízesítjük. A besamel mártást elkeverjük a zöldségekkel, majd az olajjal meghintett, zsemlemorzsával megszórt tésztalapon elegyengetjük. A tésztát összetekerjük és aranybarnára sütjük.
Tejszínes csirkés rétes
Hozzávalók:
· felkockázott csirkemell
· tejszín
· só, bors
· vegyes zöldség
A réteslapok számának megfelelő mennyiségű zöldséget megpároljuk, megsózzuk. A csirkemell kockákat egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. Tejszínnel állandó kevergetés mellett besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a párolt zöldségeket. Az olajjal meghintett, zsemlemorzsával megszórt lapon eligazítjuk a tölteléket, majd összehajtjuk és aranybarnára sütjük. A sütés befejezése előtt tetejét megszórhatjuk parmezán sajttal, majd öt perc alatt rápirítjuk.
Almás rétes
Hozzávalók:
· 40 dkg alma
· méz
· fahéj
· 10 dkg darált dió
Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Hagyjuk állni pár percig, majd nyomkodjuk ki a levét. Néhány percig edényben pároljuk, majd adjuk hozzá a mézet. A réteslapot hintsük meg olajjal és szórjuk rá a darált diót. Egyenletesen kenjük rá az almás tölteléket, majd tekerjük össze és süssük aranybarnára.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: