Lekváros bukta
Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt
25 dkg rétesliszt
1 csipet só
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
3 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
sütésálló lekvár
porcukor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Én dagasztógépben készítettem, így először beleöntjük a tejet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót. Ráöntjük a lisztet, hogy ellepje a folyadékot, beletesszük a cukrot, végül rámorzsoljuk az élesztőt. 20 percig dagasztjuk, majd lisztezett tálban, kendővel letakarva nagyjából egy óráig kelesztjük meleg helyen.
Ha megkelt, lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából fél centiméteresre nyújtjuk és téglalapokat vágunk belőle (kb. 10*13 cm). A lapokra tesszük a felcsíkozott lekvárt, feltekerjük (előbb a két végét, majd ráhajtjuk a hosszbbik oldalakat is), sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 10-15 percig, míg a sütő előmelegszik, pihentetjük.
180 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, még melegen porcukrozzuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: