Túró Rudi torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- 3 dkg keményítő
Krém:
- 2 dl tejszín
- 1 kis dobozos tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 40 dkg túró
- lekvár
Máz:
- tábla csoki
- napraforgó olaj
A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódaporral, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba. Megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk. A túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel. Felverjük a tejszínhabot, és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel.
Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz. Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe. A csokit két kanál olajon megolvasztjuk, és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: