Kenyérpuding
Hozzávalók:
30 dkg szeletelt kenyér, akár szikkadt is lehet
fél liter tej
10 dkg porcukor
3 egész tojás
5 dkg mazsola
egy marék durvára vágott dió
3-4 dkg vaj
1 vaníliarúd (érdemes igazit használni, nem kivonatot, sokkal intenzívebb vanília ízt érünk el)
Elkészítés:
A kenyereket átlósan félbevágtam. A tojásokat kikevertem a cukorral, és az időközben a vanília magokkal felforralt tejet vékony sugárban, folytonos keverés mellett hozzáadom. Egy tűzálló tálba öntöm a folyadékot, és a háromszögletű kenyereket beleállítgatom. Azonmód el is kezdik a kenyeret magukba szívni a tojásos tejet. Megszórom mazsolával a tetejüket, rátördelem a vajdarabokat, majd az edényt egy meleg vízzel töltött tepsibe teszem (úgy derékig érjen az edénynek a víz), és 220 fokos sütőben fél órát sütöm.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Közösségi hozzászólások: