Receptek az arab konyhából
Iráni lencseleves
Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 ek olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 ek apróra vágott zellerszár
1 sárgarépa
1 paradicsom
1 ek citromlé
1 ek petrezselyem
só, bors
A lencsét 2-3 órára áztassuk be hideg vízbe. Olajon pirítsuk meg a fokhagymát, a karikára vágott répát, majd öntsünk rá vizet, és adjuk hozzá a lencsét és a zellert. Egy-másfél óra alatt főzzük puhára, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a citromlevelet, és ízesítsük meg a főszerekkel. Tálalás előtt adjuk hozzá a citromlevet, és szórjuk meg petrezselyemmel.
Fügekrém
Hozzávalók:
10 db vékonyra karikázott füge
5 dkg apróra tört dió
5 dkg szeletelt mandula
3 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek víz
6 db dió
3 csésze tejszínhab
A cukrot, tejet, fügét, diót és mandulát keverjük össze és alacsony lángon főzzük tíz percig. A pudingport keverjük el a vízzel és adjuk a tejhez, majd hagyjuk forrni. Ha kihőlt, adjuk hozzá a tejszínhabot, és dióval díszítsük.
Zellersaláta
Hozzávalók:
1 csésze zellerszár
2 csésze víz
1 leveskocka
1 ek citromlé
1 ek olívaolaj
1 tk zellerlevél
só, bors
A zellerszárat lassú tűzön megfőzzük a húsleveskockával ízesített vízben, majd leöntjük róla a vizet. Összekeverjük az olajat a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megfőtt zellerszárat, s a tetejét meghintjük az apróra vágott zellerlevéllel.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: